Wie is Mart?

Mart: Fotograaf/ Kunstenaar/ Cursusgever/ Kunstliefhebber/ Blogger

Sinds ik als kind werd gegrepen door een kunstzinnige film die beelden liet zien hoe een appel werd geschild ben ik aan- en geraakt door het fenomeen beeld. Voor mij het begin van een proces van kijken en zien naar waarnemen.

In mijn jeugd ben ik ook begonnen met fotograferen, veel later gevolgd door een opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Ik moet fotograferen, vastleggen. Dat is een must en passie. Voor mij gaat geen dag voorbij zonder dat ik minimaal 1 foto heb gemaakt.

Ondertussen heb ik lessen gevolgd in kunstzinnige vorming, een onderdeel van het proces naar het waarnemen. Verder ben ik vaak te vinden in verschillende musea om te leren, te ervaren en te voelen. Voor mij bestaat er geen duidelijk antwoord op de vraag wat kunst nu eigenlijk is.

Niemand weet er precies de vinger op te leggen, kunst is ongrijpbaar en laat zich niet precies vangen. Dat is volgens mij inherent aan de kunst.De persoonlijke ontwikkeling van mensen die zich op de een of andere manier willen bezig houden met beeld, kunst en hun eigen leven is mijn uitdaging.

Als cursusgever verzorg ik met veel enthousiasme fotografiecursussen en workshops. Als fotograaf ben ik inzetbaar voor o.a. portretfotografie en uiteenlopende reportages (b.v. Bedrijfs- en Bruidsreportages). Als cursusgever ben ik ook actief tijdens verschillende privélessen met eventueel (optioneel) bijbehorende coaching.

Met kunstzinnige groet, Mart

 

Mart van Zwam
Telefoon: 06-44500950
Email: info@martvanzwam.nl